ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ПРОБЛЕМА ПРЕДИ ТОЙ ДА Е НАБРАЛ СИЛИ

На 8.12.2014 год. се проведе лекция за вредата от тютюнопушенето сред учениците от 5 и 11 клас. Експертите от РИОКОЗ запознаха присъстващите  с отрицателното въздействие на цигарите върху подрастващия организъм, какво се случва след първата цигара?; Кое си заслужава повече: удоволствието от изпушената цигара или възможните последици, които предизвиква пасивното пушене най-вече при децата.

Лекцията премина при голям интерес, със задаване на много разнообразни въпроси и споделяне на лични наблюдения на учениците върху техните приятели и родители – пушачи.

Експертите проведоха и замерване на състоянието на белите дробове с помощта на апарат при по- големите ученици от 10-12 клас. Сред голяма част от изследваните ученици стойностите, които отчете апарата са в границите на нормалното, което е добре, но не трябва да успокоява никого, защото до злокачествените заболявания на дихателната система обикновено границата е много малка. Много по-цивилизовано е да се вземат предварителни мерки отколкото да се води дълга и трудна борба с един такъв сложен проблем.

Вашият коментар